Wednesday, June 6, 2012

ငါးပိ ကြိုက်တဲ့ ကျွန်တော် (၂)

ငါးပိ ကြိုက်တဲ့ ကျွန်တော် (၂)

အိမ်မှာဆိုရင်တော့ ကျွန်တော်က အမေချက်တဲ့ ထမင်းနဲ့ ဟင်းကို အဆင်သင့်စားတဲ့သူပေါ့။ ကျွန်တော့်အမေက ဟင်းချက်တာ တော်တော်လေးကောင်းပါတယ်။ အမေကျိုတဲ့ ငါးပိရည်ကလည်း တော်တော်ကောင်းပါတယ်။ ငါးပိရည်ကို ခပ်ပျစ်ပျစ်ကျိုတယ်။ ငရုတ်သီးစိမ်း၊ ကြက်သွန်ဖြူနဲ့ ပုစွန်ခြောက်မှုန့်ထည့်ဖျော်တယ်။ ငရုတ်သီးအကျက်မှုန့် ကိုတော့မထည့်ဘူး။ အဲဒီလိုဖျော်ထားတဲ့ ငါးပိရည်ကတော့ ကျွန်တော့်အကြိုက်ပါပဲ။ ငါးပိရည်နဲ့ တို့စရာကောင်းကောင်းပါတဲ့နေ့ဆိုရင် ကျွန်တော်က ဟင်းတွေအရင်မစားသေးပဲ ငါးပိ တို့စရာနဲ့ တင် ထမင်းသုံးလေးလုပ် အရင်စားမိပါတယ်။ ငါးပိကို အဲသလိုကို ကြိုက်တာပေါ့။

ဒါပေမယ့် ငါးပိရည်က အမြဲတမ်းကျိုတာတော့မဟုတ်ဖူးဗျ။ ငါးပိရည်မကျိုတဲ့နေ့ဆို နောက်တစ်မျိုးရှိသေးတယ်။ စိမ်းစားငါးပိပါ။ ငါးပိရည်မကျိုတဲ့နေ့မျိုးဆို စိမ်းစားငါးပိ ပါတတ်ပါတယ်။ ငါးပိစိမ်းစားကို မီးကင်။ မီးကင်တာလား မီးဖုတ်တာလား တစ်ခုခုပေါ့။ ငရုတ်သီးစိမ်းနဲ့ ပုစွန်ခြောက်နဲ့ ရောပြီးထောင်းတာပေါ့။ ငါးပိထောင်းပေါ့။ အဲဒါလည်း ကျွန်တော်ကြိုက်ပါတယ်။

နောက်တစ်မျိုးကျပြန်တော့ ငါးပိမီးဖုတ်၊ ပြီးတော့ ကြက်သွန်နီပါးပါးလှီး၊ ငါးပိထဲကို ကြက်သွန်နီပါးပါးလှီးထားတာကိုထည့် သံပုရာရည်ဆမ်းလိုက်တော့ ငါးပိသုတ်ဖြစ်သွားရောပေါ့။ အဲဒါလည်း တော်တော်ကို စားလို့ကောင်းပါတယ်။ အနံ့လေးကို မွှေးလို့။

နောက်တစ်မျိုးကတော့ ငါးပိကြော်ပေါ့။ ဒါကတော့ လူတော်တော်များများကြိုက်တတ်ကြတယ်။ ငံပြာရည်ကြော်လို့လည်း တစ်ချို့က ခေါ်ကြသလို ဘာလချောင်ကြော်ဆိုပြီးတော့လည်း ပြောတတ်ကြသေးတယ်။ အဲဒါကျတော့ အဓိကက ပုစွန်ခြောက်ထောင်း၊ ကြက်သွန်နီပါးပါးလှီး၊ ဆီသတ်၊ ပုစွန်ခြောက်ထည့်၊ ငံပြာရည် ကောင်းကောင်းထည့်ပြီးကြော်တာပေါ့။ ကောင်းမှကောင်းပဲ။